Målet med å prøve å lure dopingkontrolloren – nåtr stjernene svikter


Nyheter fra hockeyverden stopper ikke å overraske oss. Først tapte Norge både mot Sverige og Finland, og etter det økte antallet utøvere som er testet positive for doping med tre. Denne gangen handler det om Ziga Jeglic, den slovenske toppspilleren. I hvert fall synes det som om man ikke kan være fredfull på Pyeongchang Olympiske Leker. Og til og med da Slovenia skulle spille mot Norge. Ettersom straffene på OL er ekstremt strenge, får han bli utelatt fra – ikke bare selve kampen – men også suspendert fra hele konkurransen. For ikke å nevne at han fikk ordre om å forlate utøvernes kampus inntil 24 timer etter å ha blitt opplyst om dette.

        I alle fall er dette ikke Jeglics første suspensjon, selv om den er så langt den mest farlige og kan ha mer enn vanskelige konsekvenser for ham. Første gang slengte han hockeyskøyten sin til Thomas Rufenacht. Man kan godt si at han er kjent for å ikke være særlig gjennomtenkt, fordi dette er den andre internasjonale konkurransen han ikke fikk bli med på. Når man tar alt i betraktning, ser det ufarlig at han bare fikk suspensjon for resten av mesterskapet. Det kan godt tenne at han ikke får han stikke av med en sånn letthet denne gangen, for CAS skal begynne med etterforskningen etter at lekene tok slutt, ettersom spilleren selv aksepterte regler da han ankom Norge og startet på mesterskapet. Men, er det egentlig så farlig med det, for det synes at Jeglic forteller en helt annen historie. Han ble testet positiv etter å ha skåret på det avgjørende målet i kampene som var, akkurat samme kvelden. Forsåvidt hevder han at medisinen ble bare ufarlig og at den ble anbefalt av legen. I alle fall er substansen ikke så uskyldig heller, siden det handler om fenoterol og at han allerede hadde innrømmet hva sam han har gjort. De spørsmålene som folket i Norge er interessert i: “Hvordan blir den kommende matchen mot Norge uten Jeglic”.

        Og det viste seg for å være ganske greit, i hvert fall. Man slo ned det slovenske laget, som mesteparten av kampene spilte i overtid og uten en av sine mest fantastiske angripere, nemlig den ovennevnte Ziga Jeglic. Det kan bety bare en ting, at Norge får kjempe imot det beryktede russiske laget, som hadde de aller beste resultater i kvarterfinalet. Da får Norge prøve seg i selskapet med de store. “Let the games begin!”.

        Man får håpe at det bare er bra for resten av laget at de fikk fortsette konkurransen og at ingen ble testet positiv under kampene, slik at målene ikke blir annulert og hele laget ikke fikk tåle konsekvensene.

Have any Question or Comment?

Legg igjen en kommentar

Facebook Likes