De 3 beste videospillene med tema NHL


Det lages dessverre ikke noe videospill med tema norsk hockey, men heldigvis finnes det flere spill som har tema NHL. Denne ligaen er selvfølgelig helt dominerende i hockeyverden, og det er derfor ikke rart at den også er det når det gjelder spill. Samtidig er sjangeren preget av dominansen til Electronic Arts og EA Sport, men det gjelder for så vidt også en rekke andre idretter og ligaer.

NHL 22 – ingen over, ingen ved siden

Hvis du vil spille med offisielt lisensierte lag, spillere og alt annet du finner i NHL, da har du egentlig bare et alternativ – NHL 22. Det finnes både positive og negative aspekter ved at en spillserie er så dominerende, men det er vanskelig å unngå. Ishockey er, på lik linje med andre idretter som fotball, baseball og basket, «big business», og rettighetene til å publisere den lisensierte spillserien er selvfølgelig ikke gratis.

Det er for så vidt et positivt tegn at NHL fortsetter å tiltrekke seg et stort publikum, både når det gjelder kamper og tilleggstjenester som videospill og odds. NHL er et svært populært spillobjekt hos bookmakere, og det er nettsteder som https://bonuskodebet.com/unibet-bonuskode.php som vifter ofte bruker. I videospillet NHL 22 finnes det også enkelte mikrotransaksjoner, men det er et komplekst tema som også gjelder de aller fleste spill på toppnivå.

NHL 22 er den seneste utgaven i den offisielle NHL-serien fra EA Sports, og det er faktisk det 31. spillet i serien. Det er uten tvil imponerende, og det betyr også at fansene er trofaste. Det kan være utfordrende å fornye en spillserie med en så lang historie, men EA Sports har gjort en brukbar innsats med NHL 22. Grafikken er oppdatert, med introduksjonen av Frostbite-motoren. Dessuten introduseres noen nye funksjoner, blant annet Superstar X-Factors, som lar deg tilpasse spillere med unike egenskaper.

Legg merke til at NHL 22 kjører på PlayStation 4 og 5, i tillegg til Xbox One og Xbox series X/S. Via strømming kan det likevel være mulig å oppleve spillet på andre plattformer. 

NHL Hitz – actionfylt moro fra tidlig 2000-tall 

I og med at NHL-serien fra EA Sports ikke har noen reelle konkurrenter i nåtid, må vi litt tilbake i tid for å finne andre morsomme NHL-spill. Serien NHL Hitz, med tre spill utgitt i perioden 2001 – 2003, kan by på enkel moro. Grafikken er selvfølgelig utdatert, men fortsatt helt grei. Det som utmerker NHL Hitz er tøft spill og til tider spinnville valgmuligheter og kamper. I denne spillserien vil du egentlig bli belønnet når du starter en skikkelig slåsskamp, og du kan aktivere funksjoner som «On Fire» med mer styrke. Vil du spille med zombier eller klovner? Det er heller ikke noe problem i NHL Hitz, realisme var kanskje ikke hovedprioriteten til Midway Games når de utviklet spillet..

Blades of Steel – en skikkelig retro-klassiker 

NHL Hitz er kanskje litt utdatert i 2022, men Blades of Steel er en skikkelig retro-klassiker. Spillet ble lansert allerede i 1987 som Konamic Ice Hockey, og kom til både Amiga, Commodore 64, PC, Game Boy og NES i årene etter.

Blades of Steel hadde ikke noen offisiell NHL-lisens, men lagene i spillet har base i de velkjente NHL-byene – Toronto, Vancouver, Montreal, Edmonton, New York, Chicago, Los Angeles og Minnesota. Kort sagt en morsom og ukomplisert hockey-opplevelse, som garantert vil ta deg med tilbake til åttitallet.

Facebook Likes