Hvordan påvirket Covid-19 hockeyverden?


De aller fleste idretter ble hardt rammet av den globale pandemien i 2020 og 2021, hockey er selvfølgelig ikke et unntak. Og selv om fansen var ivrige etter å ha det gøy på  https://bonuskode-no.com/ og støtte spillerne sine, var det ikke mange spill til å begynne med. Forskjellige lag og ligaer ble påvirket i ulik grad, men det var uten tvil en vanskelig tid for heøe hockeyverden. Det er dessuten usikkert hvilke langtidsvirkninger de mange nedstengingene vil ha for hockeyinteressen på lang sikt.

Hockey i Norge under pandemien

Praktisk talt alle regler og begrensninger i det norske samfunnet ble fjernet den 25. september 2021. Samtidig kunne også hockeymiljøet i Norge glede seg over helt normaliserte tilstander. De mange restriksjonene hadde selvfølgelig gradvis blitt fjernet i løpet av tiden før 25. september, men denne datoen vil likevel være en merkedag for mange.

I Norge var all organisert idrettsaktivitet stoppet i relativt lange perioder. Myndighetene prioriterte å åpne opp for barn og ungdommer når det lot seg gjøre, først på trening og så på kamp. I tillegg ble det gjennomført annerledes opplegg, for eksempel i form av færre samlinger, flere trenerbesøk ute hos klubber, noe digital virksomhet etc.

I Norge har hockey aldri helt kunnet måle seg med for eksempel fotball når det gjelder antall publikummere. Samtidig gjør det også denne idretten ekstra utsatt når ingen kamper spilles, eller når kamper gjennomføres uten publikum.

NHL under pandemien

Alle de store nasjonale ishockeyligaene ble selvfølgelig påvirket av pandemien. NHL ble også særlig utsatt grunnet at både amerikanske og canadiske lag deltar, noe som førte til endringer når Canada i en periode innførte begrensninger for inn- og utreise. Likevel ble både sesongene i 2019-2020 og 2020-2021 gjennomført, i en litt annerledes form.

NHL-sesongen 2019-2020 ble midlertidig satt på pause i mars 2020.

I løpet av våren ble det bestemt at en tilpasset playoff-runde skulle gjennomføres etter sommeren. Den var basert på lagenes prestasjoner frem til pausen, og ble spilt i Toronto og Edmonton. Det var ikke publikum til stede, og bare helt nødvendige ansatte utover spillerne. Tampa Bay Lightning stakk av med sin andre Stanley Cup.

Endringene i sesongen 2019-2020 påvirket også den påfølgende sesongen. Den startet senere enn vanlig, og var dessuten preget av avlysinger, utsatte kamper og endringer i spilleoppsett. Det var i løpet av denne sesongen som de canadiske lagene i en periode måtte spille i en egen gruppe. Det var til slutt Tampa Bay Lightning som kom seirende ut av også denne sesongen. 

Veien videre

Store deler av verden har heldigvis sett en normalisering av samfunnet i løpet av høsten 2021. Samtidig er det viktig å huske på at mange land fortsatt er rammet av pandemien. For hockey-interesserte ser det likevel lysere ut enn på lenge, og både den norske sesongen, utenlandske ligaer og store mesterskap vil sannsynligvis kunne gjennomføres uten noen større utfordringer i tiden som kommer.

Facebook Likes