Norges store tap – mulig gjenreising?


Alle veit at livet til en profesjonell idrettsutøver kan se ganske fantastisk ut, spesielt i kampsesongen, når det er mye å feire. I denne sesongen var det allikevel ikke mye å feire for norske hockeyspillere, og dette var et ganske omtalt tema i de fleste norske aviser. De har nemlig ikke mulighet til å forandre resultatet, ikke noe spillutvalg. De kan heller ikke bruke hjelp i form av bonuskoder, som Unibet kampanjekode for eksempel er. Vanskelig å tro, men de har det ikke så lett som man kan tenke seg.

        Først fant det sted kampen mot Finland, der de norske guttene tok ledelsen over motstanderlaget inn i den første perioden. Den andre perioden viste seg for ikke å være så fantastisk for nasjonallaget. Det er nemlig Eeli Tolvanen som gjorde største forskjellen på banen ved å skåre to fantastiske mål ved å slå pucken mellom den norske målvaktens bein. Et kjekt mål, kan man godt hevde! Kjekt, men med litt store konsekvenser for den norske målvakten. Målvaktsbytte blir også vurdert hva det angår kommende kamp mot Tyskland. Det var bare altfor mange feil for at man skulle kunne bevare den tidligere lagsammensettingen. Noen får tåle for de feilene og den får gjøre det på benken, etter at  landslagstreneren har diskutert målvaktssituasjonen med keepertreneren. Landslagstrener, Petter Thoresen, sier at guttene ikke gjorde noen feil i undertall. Det hjalp ikke heller at Norge pådro seg utvisninger i kampen, som bidrog til at finskene kunne skyte fra terrengets kanter. Mange hevder faktisk at Norges spill var ganske slurvete og manglet disiplin, som ingen egentlig prøver å skjule.

Mange mener at de stygge feilene Norge gjorde bare tjener formålet, dvs. de peker på forskjellen mellom verdens beste hockey og Norges foreløpige status i hockeyverden. Haugen sa selv at tapet ikke er noe annet enn straff for mangelen på disiplin og utallige feil på individets nivå. Han legger skylda på ikke noen andre enn laget ved å si at Norge rotet det til for seg selv. Til forskjell fra ham, er Thoresen langt fra overrasket, for det er bare faktum at Norge fikk spille mot to verdens største hockeynasjoner. Det ser ut som om han prøver å få publikumet og egne spillere til å se på situasjonen litt med fornuftig. Ved å si “det skal snø oppover om vi slår Sverige og Finland i ishockey” prøvde han å åpne tilskuernes øyne. Han lar seg bare ikke stresse over resultatene, og er stolt fordi Norge fikk stå imot en kjent ishockeynasjon i hele første periode. Thoresen slo også fast at det finske laget tok ideen om OL-gullet svært på alvor, tatt i betraktning deres majestetiske kamp mot Tyskland.

        Den siste gruppespillekamp er mot Tyskland og dette må de norske guttene forberede seg godt til, slik at de slipper at scenarioen får gjenta seg. Det er synlig at de ikke gir opp, fordi de har skarpet seg til neste kamp. Haugen er bevisst hva som kan bli Norges svake punkter i den kommende kampen og setter fokus på disiplinen i laget. Disiplinen ble også tema i en av de gruppemøtene laget inntil nå har hatt. Selve bevisstheten om at ting må gjøres bedre og at man skal trenge hele lagets prestasjon for å få til det, er nok til å få oss tilskuere til å puste lettet ut. Vi heier på våre gutter.

Facebook Likes