Morsomme fakta om ishockey


Ishockey er en stor internasjonal sport, den er kanskje ikke like populær i Norge som i for eksempel USA, Canada og Sverige, akkurat som https://www.casinobonuskode-no.com/ er populært i Norge og ikke i utlandet, men vi har likevel flere lag og vellykkede utøvere. De fleste har sett en ishockeykamp eller to enten på tribunen eller på TV, men det er ikke alle som har satt seg inn i alt av regler og andre morsomme fakta forbundet med ishockey. Vi skal se nærmere på noe av det.

Raskeste puck

Hockeyspillere har på seg en mengde ulike beskyttende lag, hjelm og annet utstyr som skal gjøre at skader unngås. Å se på opptak fra kamper for noen tiår siden der spillerne ikke hadde hjelm gjør nesten fysisk vondt, det er en svært dårlig plan å droppe hjelmen når man skal spille ishockey. Årsaken til det er ikke bare de svært motspillerne som kommer mot deg eller den harde isen, men dessuten pucken som kan bevege seg svært raskt. Den raskeste pucken som er registrert var det Denis Kulyash fra Russland som sto for, da han i 2011 oppnådde en hastighet på hele 177,5 km/h. Det sier seg selv at en treff midt i ansiktet ville fått fatale konsekvenser.

Lengste kamp

Det finnes helt sikkert kamper på amatørnivå som har gått over mange, mange timer. Men hvis man begrenser seg til NHL må vi helt tilbake til Stanley Cup finalen i 1936, da kampen mellom Detroit Red Wings og Montreal Maroons fikk hele seks overtidstillegg etter hverandre. Det var først da 217 minutter og 14 sekunder hadde passert at kampen var over. Det er mulig at ingen av spillerne egentlig brydde seg om kampen lenger da, men det var Detroit Red Wings som fikk med seg seieren.

Eldste spillere

Det finnes selvfølgelig ingen aldersgrense i ishockey og noe sted i verden er det sikkert noen over 100 som spiller. Men for å begrense seg til NHL ser det ut som at rundt 41 år gammel er det eldste en spiller kan være. Per 2018 finner vi Matt Cullen som den eldste spilleren med 40 år bak seg. I tillegg fylte også Zdeno Chara 41 år i 2018. Den eldste spilleren før dem igjen var Jaromír Jágr. Han var hele 46 år da han til slutt ga seg i Calgary Flames. Jágr spiller fortsatt, nå i den tsjekkiske klubben HC Kladno. En fantastisk prestasjon og virkelig et eksempel på at det er mulig å overkomme grensene som alder prøver å sette for en.

Morsomme navn på lag

Til slutt bør du prøve å få med deg de ulike navnene på lag også i Norge. Inspirert av de amerikanske lagene har lag i Norge tatt navn som for eksempel Stavanger Oilers. Det er kanskje ikke helt det samme som NHL, men bidrar til moroa på ishockeykampen.

Facebook Likes